Cautare rapida
Accesoriu
Brand
Model
Newsletter
Aboneaza-te
Urmareste-ne pe...

Ce este Corning Gorilla Glass

19 Noi. 2015
Ce este Corning Gorilla Glass

  De cativa ani unul dintre factorii ce determina calitatea si rezistenta smartphone-urilor este sticla din care este creat ecranul. Astfel, auzim de Corning Gorilla Glass si, periodic, de Gorilla Glass 2, Gorilla Glass 3 sau Gorilla Glass 4. Cu toate acestea, in randul consumatorilor finali inca exista o urma de indoiala referitoare la semnificatia acestui termen.

 

            Ce inseamna Corning Gorilla Glass?

            Corning Inc. este o companie americana producatoare de sticla, ceramica si alte materiale, folosite in industrie si aplicatii din campul stiintelor. Fondata in 1851, compania este implicata in domenii cu importanta majora si se bucura de incredere in randul consumatorilor. Din gama variata de produse care le apartin face parte si Gorila Glass, sticla din care sunt confectionate ecranele dispozitivelor pe care le utilizam zilnic, precum smartphone-uri, tablete etc.

            Cele doua mari caracteristici care fac din Corning’s Gorilla Glass un produs esential sunt rezistenta la zgarieturi si rezistenta la impact puternic. Datorita unui proces de fabricare testat in timp, care implica temperaturi foarte ridicate, bai de sare topita si roboti, Gorilla Glass asigura acea rezistenta, in acelasi timp fiind subtire, permitand folosirea ecranului de tip touch screen fara probleme si neadaugand greutate semnificativa dispozitivului.

            Printre brandurile care folosesc Gorilla Glass se numara Microsoft, Samsung, HTC, LG, Huawei, Lenovo etc. Conform datelor companiei, acest tip de sticla este utilizata de catre 40 de branduri majore si este aplicata la 4.5 miliarde dispozitive.

 

            Ce este Gorilla Glass 3?

            Succesor al Gorilla Glass 2, Corning Gorilla Glass 3 a fost lansata in 2013 si a promis sa fie varianta mai buna a predecesoarelor sale. Astfel, conform declaratiilor companiei, Gorilla Glass 3 este de 3 ori mai rezistenta decat Gorilla Glass 2 si este mai puternica in fata zgarieturilor ce cauzeaza spargerea ecranului. Asadar, care este posibilitatea sa existe zgarieturi pe Gorilla Glass 3? Click mai jos si veti vedea:

           

 

            Ce este Gorilla Glass 4?

            Corning Gorilla Glass 4 este ultimul tip de sticla pe care compania l-a lansat, in 2014. Aceasta versiune a faimoasei sticle se concentreaza pe o actiune (mult prea) des intalnita: cazaturi. „Creata pentru a supravietui intalnirilor bruste cu asfaltul”, Gorilla Glass 4 este rezultatul examinarii a sute de dispozitive sparte in timpul procesului. Concluzia producatorului a fost ca dispozitivele sunt predispuse spargerii atunci cand ecranele lor intra in contact cu suprafete dure, precum ciment sau asfalt. Mai jos puteti urmari un clip in care sticla este testata:

          

 

            Folie Gorilla Glass?

            Am mai vorbit despre aplicarea foliei de protectie pe Gorilla Glass. Inlaturarea sticlei Gorilla Glass nu este recomandata. Ceea ce se recomanda este protejarea acesteia. De ce sa protejezi o sticla al carui scop este chiar acesta: de a proteja? Raspunsul este simplu, oricat ar suna ca un cliseu: pentru ca nimic nu e perfect. Gorilla Glass protejeaza ecranul intr-o anumita masura – ridicata, e adevarat, insa nu absoluta -, asa cum si o folie de protectie il protejeaza in masura in care a fost creata.

            Pe langa rezistenta la zgarieturi si impact, scopul foliei este sa protejeze impotriva prafului, luminii albastre etc. Foliile de protectie Tempered Glass pentru telefoanele iPhone si Samsung ofera o ultra-protectie ecranului smartphone-ului dumneavoastra, rezistand si la socuri extreme. Nu ezitati sa luati toate masurile necesare pentru a pastra dispozitivul dvs. intr-o conditie cat mai buna, pentru cat mai mult timp. In fond, suntem nedespartiti de smartphone, nu-i asa?

 

            Va asteptam pe www.Huse-Folii.ro pentru a gasi huse, folii si carcase de calitate, pentru smartphone si tablete!

Sursa foto

 


Visa Secure   Visa Electron   Mastercard Secure   Maestro Secure   Plati online sigure prin Mobilpay